مسقطی یک شیرینی نرم و شفاف در ایران است که با گلاب، نشاسته، شکر و آب تهیه میشود. این شیرینی در کنار کلوچه، به عنوان یک سنت از جشنهای نوروزی است. از پسته، زعفران و هل نیز میتوان برای تهیه مسقطی استفاده کرد. در استان فارس به ویژه در شهرستان لارستان و شیراز بسیار محبوب است.
مسقطی، یک نوع شیرینی است که مواد اولیه آن نشاسته، روغن، شکر، زعفران، هل و گلاب است و از انواع مغز پسته و بادام برای تزئین آن استفاده میگردد. طرز تهیه آن شبیه به تهیه فرنی نشاسته است اما مدت زمان تهیه آن طولانیتر و همراه با پرداخت بسیار است. بعد از آماده شدن آن حالت کشسان به خود میگیرد.
مواد لازم
100 گرم نشاسته گل
20 عدد دانه هل
200 گرم شکر
50 گرم بادام بو داده شده
3 پیمانه آب سرد
2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
¼ پیمانه گلاب
2 قاشق غذاخوری باتکای سفید
50 گرم روغن آب شده
¼ پیمانه پودر پسته و بادام
دستور العمل
نشاسته و آب را در کاسهای بریزید و هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود.
این مایه را از صافی رد کنید و در قابلمهی لعابی یا استیل بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا مایه غلیظ شود و جوش بیاید.
در این زمان شکر و باتکا را اضافه کنید و مرتب به هم بزنید تا مایه غلیظ شود.
سپس زعفران، گلاب، دانهی هل و خلال بادام را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا غلظت مایه به حدی برسد که جای قاشق روی آن بماند.
سپس روغن را اضافه کنید و آنقدر هم بزنید که روغن جذب مایه شود.
در انتها یک قالب باقلوا را خوب چرب کنید و مایهی مسقطی را در آن بریزید.
با پشت یک قاشقِ چرب، مسقطی را صاف کنید و یک لایه پودر پسته روی آن بپاشید.
اجازه دهید مسقطی یک شب در یخچال بماند تا خنک شود. سپس آن را ببرید و در ظرف بچینید.
درباره این سایت