اگر بخواهیم یک غذای شیرازی معروف را به شما معرفی کنیم بدون شک اول از همه به سراغ کلم پلو خواهیم رفت. در تهیه این غذا از برنج، کلم و مقداری گوشت قلقلی استفاده میشود. برخی کلم پلو با گل کلم و یا کلم پلو با کلم سنگی را نیز تهیه می کنند. اما یک کلم پلوی شیرازی اصل با کلم قمری و فوت و فن های بسیار خاصی تهیه و پخته می شود.
مواد لازم
6 پیمانه برنج
1 کیلوگرم کلم
500 گرم شوید، تره، ترخون و ریحان
2 عدد پیاز
روغن، نمک، فلفل و آبلیمو به مقدار لازم
مواد لازم برای کوفته ریزه
300 گرم گوشت چرخ کرده
4 قاشق غذاخوری آرد نخودچی
1 عدد پیاز
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
دستور العمل
برنج را با مقداری نمک از چند ساعت قبل خیس میکنیم.
کلمها را شسته و به صورت خلال خرد و با نمک و فلفل و زردچوبه سرخ میکنیم.
حین سرخ شدن 2 قاشق آبلیمو به آن اضافه میکنیم.
سبزی را پس از اینکه تمیز کردیم شسته و خرد میکنیم.
برنج را با نصف قاشق مرباخوری زردچوبه میجوشانیم، آبکش میکنیم.
سبزی و کلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوط میکنیم.
مواد را در قابلم میریزیم و دم میکنیم.
طرز تهیه کوفته ریزه
پیاز را روی گوشت چرخ کرده رنده میکنیم.
آرد نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم.
آنها را به صورت کوفته ریزه در میآوریم و سرخ میکنیم.
پیاز را هم خرد و سرخ میکنیم.
کوفتهها را وسط پلو میگذاریم تا همراه پلو دم بکشد.
وقتی پلو دم کشید آن را در دیس میکشیم و با پیاز تزیین میکنیم.
درباره این سایت