چلغوز بخشی از میوه درخت نوعی کاج وحشی که در آسیای میانه به وفور یافت می‌شود، است. درخت کاج مورد نظر ما عموماً در کشورهای افغانستان، پاکستان و همچنین شمال غربی هند وجود دارند. هزاران سال پیش دانه چلغوز به عنوان یکی از مهم‌ترین مواد غذایی وارد رژیم غذایی روزانه مردم آسیایی شد.

هم‌زمان در مناطق مختلف جهان همانند مکزیک و اروپا نیز انواع دیگری از چلغوز مصرف می‌شد. بر اساس مطالعات انجام شده در امریکا، بیش از ۱۰ هزار سال است که بومیان آمریکایی از دانه‌های چلغوز برای خورد و خوراک استفاده می‌کنند.

پزشکان مصری اولین کسانی بودند که به خواص چلغوز پی بردند. این پزشکان برای درمان برخی از بیماری‌ها به افراد مراجعه کنند مصرف کردن ترکیباتی از چلغوز را پیشنهاد می‌دادند. در نوشته‌های مربوط به ۳۰۰ سال پیش از میلاد هم رد پایی از چلغوز دیده می‌شود.

خواص چلغوز

 

چلغوز و کاهش اشتها

برخی از مواد غذایی هستند که باعث می‌شوند سیستم گوارشی شما میل کمتری به مصرف غذا داشته باشد. البته عامل مهم در کاهش اشتهای شما، تغییر هورمون‌ها و اثرات آن در مغز با مصرف کردن این دسته مواد غذایی است. از جمله این مواد غذایی که شما می‌توانید با استفاده از آن‌ها نه تنها کم غذا بخورید بلکه لاغرتر هم شوید، چلغوز است.

بر اساس مطالعات انجام شده بروی دانه‌های کاج که به چلغوز معروف هستند، مشخص شده است اسیدهای چرب خاصی در چلغوز وجود دارند که به کاهش یافتن اشتها کمک زیادی می‌کند. اسید اسیدهای چرب میزان ترشح هورمون سرکوب کننده اشتها یعنی کوله سیستوکینین را افزایش می‌دهد.

چلغوز و کاهش خطر مشکلات قلبی

قلب ارگان حساس و به غایت مهم است. بر اساس مطالعات انجام شده روی آجیل‌ها، خواص چلغوز می‌تواند در سلامت قلب نقش مهم و مؤثری داشته باشد. بر اساس همین مطالعات میزان سکته‌های قلبی با مصرف کردن چلغوز به شدت کاهش پیدا کرده است. چربی اشباع نشده، انواع ویتامین‌های ای، کا و همچنین ترکیبات معدنی همانند سدیم، منیزیم و منگنز باعث خواهند شد تا عملکرد قلب به مراتب بهتر از همیشه باشد.

عملکرد بهتر قلب، نشان از این دارد که قلب شما می‌تواند به مدت طولانی‌تری بدون هیچ مشکل در عضله‌ها و همچنین عملکرد دیگر بخش‌هایش زندگی کند. در همین راستا باید اشاره کرد که ترکیباتی در چلغوز وجود دارند که باعث می‌شوند غلظت کلسترول مضر در بدن کاهش پیدا کند. زمانی که میزان کلسترول مضر کم شود، کلسترول مفید که برای سوخت و ساز لازم است، افزایش پیدا می‌کند.

خواص چلغوز برای دیابت

مطالعات گسترده‌ای در مورد خواص چلغوز برای بیماران دیابتی انجام شده است. بر اساس همین کنکاش‌های انجام شده یکی از خواص چلغوز بهبود سطح زندگی برای بیماران دیابتی نوع ۲ است. همچنین گفته شده که مصرف کردن چلغوز می‌تواند اختلال بیایی و سکته‌های مغزی که هر یک می‌توانند عارضه جانبی از دیابت باشند را کاهش می‌دهد.

کاهش خطر سرطان با خواص چلغوز

بدن ما مملو از انواع مواد مضر است. در صورتی که تجمع مضر افزایش پیدا کند، فعالیت این مواد بیش از حد مورد انتظار سیستم ایمنی خواهد شد. به همین علت سلول‌های شما دچار تهاجم شدید عوامل بیماری زا می‌شوند. این سلول‌های آسیب دیده شروع به تولید مثل غیر قابل کنترل می‌شوند. سرطان از همین جا شکل می گیرد.

برای جلوگیری از بروز سرطان و همچنین کمک به درمان آن نیاز است که شما بدن خودتان را در برابر این عوامل مقاوم‌تر کنید. این کار با خوردن مواد مغذی حاصل می‌شود. از جمله خواص چلغوز داشتن انتی اکسیدان های فراوان در خود است. انتی اکسیدان عاملی مبارز در برابر رادیکال‌های آزاد است.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : چلغوز ,خواص ,کاهش ,مواد ,مصرف ,انجام ,خواص چلغوز ,مواد غذایی ,مصرف کردن ,اساس مطالعات ,وجود دارند ,اساس مطالعات انجام ,برای بیماران دیابتی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دی تی شاپ Kristi سایت خرید اینترنتی امیر هتل های تبریز سوالات 100% تضمینی طراح گرافیک رایانه ای فنی و حرفه ای http://aida62boozari.avablog.ir آموزش زبان های خارجه در مشهد خاطرات مشترک