ویتامین A از جمله ویتامینهای محلول در چربی که وجودش برای سلامتی انسان کاملا ضروری و هم است. وجود این ویتامین برای انجام صحیح فرایندهای مختلف بدن و سلامتی کامل مهم هست و وظایف مختلفی به مانند حفظ سلامتی سیستم ایمنی بدن، ارگان های درونی و همچنین کمک به رشد و نمو جنین در بدن مادر دارد.
بر اساس گزارشهای سازمان غذا و دارو، مصرف ویتامین A در انسان بر اساس جنسیت میتواند متفاوت باشد. میزان ویتامین A مورد نیاز برای افراد به شرح زیر است:
کودکان ۱ تا ۳ ساله: ۳۰۰ میکروگرم در روز
کودکان ۴ تا ۸ ساله: ۴۰۰ میکروگرم در روز
کودکان ۹ تا ۱۳ ساله: ۶۰۰ میکروگرم در روز
دختران بلای ۱۴ سال: ۷۰۰ میکروگرم در روز
ن در دوران شیردهی مادر: ۷۵۰ تا ۷۰۰ میکروگرم در روز
ن در دوران بارداری: ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ میکروگرم در روز
مردان بالای ۱۴ سال: ۹۰۰ میکروگرم در روز
ویتامین آ به صورت خالص در گیاهان وجود ندارد بلکه پیش ساز یعنی کاروتن ها به اشکال مختلف در گیاهان وجود دارد. ویتامین آ به سه فرم رتینول، رتینال و رتینوئیک اسید میتواند وجود داشته باشد. ویتامین A در منابع گوشتی به مانند فراوردههای حاصل از مرغ، ماهی و سایر حیوانات به سه شکل گفته شده وجود دارد.
کبد گاو
۷۱۳ درصد نیاز روزانه در هر وعده
۱ تکه: ۶۴۲۱ میکروگرم (۷۱۳ درصد نیاز روزانه)
۱۰۰ گرم: ۹۴۴۲ میکروگرم (۱۰۴۹ درصد نیاز روزانه)
کبد بره
۲۳۶ درصد نیاز روزانه در هر وعده
۱ اونس: ۲۱۲۲ میکروگرم (۲۳۶ درصد نیاز روزانه)
۱۰۰ گرم: ۷۴۹۱ میکروگرم (۸۳۲ درصد نیاز روزانه)
سوسیس جگر
۱۶۶ درصد نیاز روزانه در هر وعده
۱ تکه: ۱۴۹۵ میکروگرم (۱۶۶ درصد نیاز روزانه)
۱۰۰ گرم: ۸۳۸۴ میکروگرم (۹۲۳ درصد نیاز روزانه)
روغن کبد ماهی
۱۵۰٪ DV هر وعده
۱ قاشق چایخوری: ۱۳۵۰ میکروگرم (۱۵۰ درصد نیاز روزانه)
۱۰۰ گرم: ۳۰۰۰۰ میکروگرم (۳۳۳۳ درصد نیاز روزانه)
شاه ماهی خال خالی
۴۳ درصد نیاز روزانه در هر وعده
نیم فیله: ۳۸۸ میکروگرم (۴۳ درصد نیاز روزانه)
۱۰۰ گرم: ۲۵۲ میکروگرم (۲۸ درصد نیاز روزانه)
ماهی قزل آلا
۲۵ درصد نیاز روزانه در هر وعده
نیم فیله: ۲۲۹ میکروگرم (۲۵ درصد نیاز روزانه)
۱۰۰ گرم: ۱۴۹ میکروگرم (۱۷ درصد نیاز روزانه)
ماهی تن
۲۴٪DV در هر وعده
۱ اونس: ۲۱۴ میکروگرم (۲۴ درصد نیاز روزانه)
۱۰۰ گرم: ۷۵۷ میکروگرم (۸۴ درصد نیاز روزانه)
مغز و کبد غاز
۱۴٪ DV در هر وعده
۱ قاشق غذاخوری: ۱۳۰ میکروگرم (۱۴ درصد نیاز روزانه)
درباره این سایت