گردو خشکبار مقوی است که به دو صورت‌تر و خشک خورده می‌شود و شباهت زیادی به بافت مغز انسان دارد و به دلیل وجود مواد مغذی مفید برای مغز و حافظه به غذای مغز نیز معروف شده است. مغز گردو سرشار از امگا ۳ است که باعث بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری‌های مختلف وابسته به آن می‌شود. گردو را می‌توان منبع عالی از پروتئین، فیبر، ویتامین و آنتی اکسیدان به همراه مواد معدنی دانست.

رشد گردو را دانشمندان به دوران سوم زمین‌شناسی نسبت داده‌اند. از دوران چهارم زمین‌شناسی نیز گردو شروع به گسترش در اروپا شرقی کرده است. منشأ اصلی درخت گردو آسیای غربی و نواحی هیمالیا است. خوشبختانه کشور ایران دارای بیشترین رکورد تولید گردو است. از جمله مهم‌ترین مراکز تولید گردو در ایران تویسرکان در همدان و مراغه در آذربایجان شرقی است.

گردو در غذای ایرانیان کاربرد زیادی دارد. از جمله مواردی که گردو در آن استفاده می‌شود، آجیل است. ترکیب گردو با سایر دانه‌های مغذی تشکیل ترکیبی با عنوان معجون می‌دهد که دارای انرژی و محتوای سلامتی فراوانی است. در مناطق مختلف کشور انواع غذاها با طبخ گردو حاصل می‌شود.

خواص گردو

 

بهبود عملکرد مغز 

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۹ منتشر شده است؛ نشان داد مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان مانند گردو می‌تواند طول عمر سالم را افزایش داده و عملکرد ادراکی و حرکتی را که معمولا با بالا رفتن سن، ضعیف می‌شود، تقویت کند. همچنین مانع از بروز پارکینسون و آایمر می‌شود.

خواص گردو در جلوگیری از سرطان

در مورد خواص گردو برای کنترل عوامل بروز سرطان صحبت کردیم اما جا دارد که به خواص گردو برای مقابله با سرطان سینه که یکی از خطرناک‌ترین انواع سرطان‌های بانوان است هم صحبت کنیم. سرطان سینه سالیانه جان تعداد زیادی را می‌گیرد و متأسفانه پیشگیری نکردن از آن می‌تواند منجر به وارد شدن خسارات جانی و مالی زیادی شود.

مصرف کردن مواد مغذی همانند گردو به شما کمک خواهد کرد تا عوامل به وجود آورنده و تشدید کننده سرطان به مقدار قابل قبولی مهار شوند. نمی‌توان گفت که گردو یک داروی درمانی برای سرطان سینه است اما مصرف کردن این ماده مغذی همانند دیگر غذاهای سالم به شما کمک خواهد کرد تا در کنار مراقبت‌هایی که انجام می‌دهید، زندگی سالم‌تری داشته باشید.

این خواص گردو مدیون وجود آنتی اکسیدان های مختلف در آن است که عوامل مهم بروز بیماری سرطان یعنی رادیکال‌های آزاد را کنترل کرده و از پیشرفت واکنش‌های مربوط به آن‌ها جلوگیری می‌کند.

کنترل دیابت

آن‌هایی که دیابت دارند می‌توانند به طور مرتب گردو بخورند، چون برایشان مفید است. گردو حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب چند غیر اشباع و تک غیر اشباع است. ضمنا مغزهایی چون گردو می‌توانند جزئی سالم از تغذیه دیابتی‌ها و آنهایی که مستعد دیابت هستند باشند.

 

خواص گردو در سلامت استخوان

اگر می‌خواهید بدن سالم و استخوان بندی قوی داشته باشید، مصرف کردن گردو یکی از مهم‌ترین راهکارهایی است که می‌توانیم به شما پیشنهاد کنیم. خوردن گردو در کنار دیگر مواد غذایی همانند پنیر به شما کمک خواهد کرد تا استخوان‌هایی قوی داشته باشید. وجود مقدار زیاد کلسیم و همچنین ویتامین‌های مختلف باعث خواهد شد تا تراکم استخوانی در بدن شما افزایش پیدا کند.

همچنین باید این نکته را هم در نظر داشت که وجود امگا ۳ به شکل دیگری در بهبود تراکم استخوانی و قوی‌تر شدن آن‌ها نقش دارد. البته یافته‌های علمی در این مورد به مقداری نیست که بتوان گفت گردو می‌تواند یک درمان کلی برای مشکلاتی همانند پوکی استخوان باشد اما استفاده و مصرف کردن گردو مسلماً بدون خاصیت نیست.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Amanda انعکاس نور پروژه افترافکت خرید بلیط خارجی مینو رایانه Mike دلنوشته های من ريما موزيک ايراني راه آزادى دنیای رایانه